0 1
Sous vide Cheesecake

Deel dit op jouw social media:

of kopieer gewoon de link om te delen
               

Ingrediënten

Hoeveelheid:
400 gram Roomkaas
40 gram Crème fraîche
100 gram Suiker
2 stuks Ei
1 Citroenschil Dun geraspt
1 stokje Vanille
Sous vide apparaat
Weckpotjes
Rasp

Sous vide Cheesecake

Techniek:
  • Sous vide

De lekkerste cheesecake - sous vide.

  • Serves 5
  • Gemiddeld
             

Ingrediënten

Kookinstructies

Delen

Dit is waanzinnig. Verras je lief met deze overheerlijke cheesecake. Sublieme smaak, perfecte structuur en bovendien heel eenvoudig te maken. Zelfs de Cheescakefactory kan hier nog een cheesecake-je aan zuigen…

(Visited 7.490 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Zet alles klaar en verwarm sous vide bad

Maak het sous vide bad klaar: zet de temperatuur op 80 graden. Rasp de citroen, weeg de juiste hoeveelheid crème fraîche en suiker, breek de eieren, rasp de citroen en schraap de kern van het vanille stokje leeg.

2
Klaar

Meng roomkaas, crème fraîche en suiker

Meng de roomkaas, crème fraîche en suiker met een spatel of garde.

3
Klaar

Meng voorzichtig het ei

Doe vervolgens de eieren door het mengsel. Gebruik indien nodig een keukenmixer om eventuele klontjes zo veel mogelijk op te lossen.

4
Klaar

Voeg vanille en citroenrasp toe

Voeg tot slot de citroenrasp en vanille toe en meng het geheel.

5
Klaar

Vul de weckpotjes

Vul de weckpotjes. Let op dat je ze niet helemaal tot de rand vult, aangezien de deksels wat dieper liggen en ze dan niet goed sluiten.

6
Klaar
90 min.

Gaar de cheesecake sous vide

Doe de weckpotjes in het waterbad en gaar ze 90 minuten op 80 graden. Gebruik een knijptang om ze in het water te laten zakken - het water is heet...

7
Klaar

Laat afkoelen

Haal de weckpotjes na 90 minuten uit het bad en laat ze even op kamertemperatuur komen. Vervolgens in de koelkast bewaren totdat je ze wilt gebruiken.

8
Klaar

Serveer en geniet!

Serveer de cheesecake met vers fruit, een beetje jam of bijvoorbeeld een stukje chocola en een kers. Succes gegarandeerd.

Happy cooking!

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

vorige
Biet-balsamico bollen
volgende
Eetbare wormen
previous
Biet-balsamico bollen
next
Eetbare wormen