0 0
Scropino met schuim van appelsap

Deel dit op jouw social media:

of kopieer gewoon de link om te delen
               

Ingrediënten

Hoeveelheid:
375 ml Cava Prosecco of Champagne kan natuurlijk ook
190 ml Wodka
250 ml Citroen sorbetijs
250 ml Appelsap
1,25 gr Sojalecithine 0,5% van hoeveelheid appelsap

Scropino met schuim van appelsap

Techniek:
  • Moleculair

Een prachtige schuim boven op een heerlijke scropino. Perfecte tussengang of feestelijke afsluiter!

  • 15 min.
  • Serves 8
  • Makkelijk
             

Ingrediënten

Kookinstructies

Delen

Scropino is een heerlijke drank die je kunt serveren als tussengang bij een meergangendiner, of zomaar omdat het kan. Met dit recept tillen we de Scropino letterlijk naar een hoger niveau met een een prachtig en luchtig schuim dat we bovenop de Scropino gieten. Een feest voor het oog en een verassende smaakcombinatie!

Wij gebruiken hier Cava in plaats van traditioneel Prosecco, maar je kunt hier prima Prosecco of Champagne als alternatief gebruiken. Scropino zonder alcohol? Vervang de drank door bitter lemon of ginger ale.

(Visited 4.768 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Zet alles klaar

Zet alles klaar. Tip: zet de glazen een half uur voor het serveren in de vriezer voor een extra mooi ‘ijzig’ uiterlijk.

2
Klaar

Maak het schuim

Giet de appelsap in een kom en voeg de sojalecithine toe. Mix met een staafmixer zodat er een schuimlaag ontstaat. Zorg hierbij dat een hoekje van de staafmixer boven de vloeistof uitsteekt om lucht mee te mixen. Tip: neem een mengkom met hoge randen - het kan spatten.

Het schuim blijft makkelijk een half uurtje goed.

3
Klaar

Mix de scropino

Mix met de staafmixer in een mengkom met hoge randen (ook dit kan aardig spatten…) de cava, wodka en sorbetijs door elkaar.

4
Klaar

Vul de glazen

Steek eventueel in ieder glas een lange lepel en schep tot ca. 1 cm. onder de rand van de scropino in de glazen. Schep voorzichtig een lepel schuim op de scropino en vorm een mooie hoge punt van het schuim of kleed het verder aan met een blaadje munt.

Proost!

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

vorige
Bloemkoolroosjes – sous vide
volgende
Sous vide kip met broccoli kaassaus
previous
Bloemkoolroosjes – sous vide
next
Sous vide kip met broccoli kaassaus