0 0
Een perfect ‘gekookt’ eitje

Deel dit op jouw social media:

of kopieer gewoon de link om te delen
               

Ingrediënten

Hoeveelheid:
1 Ei koop eieren van het formaat 'Large' (L)

Een perfect ‘gekookt’ eitje

Voor eens en voor altijd de juiste ei-kook-techniek. Easy!

  • 8 minuten
  • Serves 1
  • Makkelijk
             

Ingrediënten

Kookinstructies

Delen

Zondag ochtend, het ideale moment voor een heerlijk zachtgekookt eitje. Maar hoe zorg je er nou voor dat je stressvrij een perfect eitje op tafel zet, iedere keer weer? Simpel, een eitje kook je niet, die stoom je.

Deze kook-hack is prachtig in zijn eenvoud, waarbij de beloning een voorspelbaar subliem eitje is. De techniek is simpel en kost nog minder gas of stroom ook, doordat je vrijwel geen water hoeft te verwarmen.

(Visited 6.628 times, 4 visits today)

Stappen

1
Klaar

Kook water

Breng een dun laagje water in een pan aan de kook, maximaal 1 centimeter. Kies een pan waar je een deksel op kunt zetten.

2
Klaar

Voeg eieren toe

Leg de eieren van formaat 'Large' (L) voorzichtig op de bodem van de pan.

3
Klaar

Sluit pan

Doe de deksel op de pan zodat de stoom ‘binnen’ blijft.

4
Klaar
7 minuten

Start timer

Start een timer, zodat je precies kunt zien hoe lang de eieren in de pan liggen. Kies wat voor type eitje je wilt:

- 6 minuten voor een ei met vloeibare dooier
- 7 minuten voor (volgens ons) het perfecte ei
- 8 minuten voor een vrijwel gestolde dooier

5
Klaar

Check water

Check af en toe even of de pan niet droogkookt. Voeg in dat geval een klein beetje water toe zodat er weer stoom ontstaat.

LET OP: sluit de pan zo snel mogelijk weer af, zodat je zo min mogelijk stoom verliest!

6
Klaar

Laat ei schrikken

Laat je eitje een minuut onder stromend koud water ‘schrikken’ zodat de schil goed loskomt.

7
Klaar

Smakelijk!

Tikje fleur de sel en verse peper erop, smakelijk!

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

Zelfgemaakte Vlaamse Frieten
vorige
Easy Frieten
Traditionele Hollandse Kibbeling
volgende
Classic: Hollandse Kibbeling
Zelfgemaakte Vlaamse Frieten
previous
Easy Frieten
Traditionele Hollandse Kibbeling
next
Classic: Hollandse Kibbeling