0 0
Erwten Munt Puree

Deel dit op jouw social media:

of kopieer gewoon de link om te delen
               

Ingrediënten

Hoeveelheid:
450 gram Doperwt gewoon uit het vriesvak
75 gram Roomboter
10 gram Limoensap
1 handje vol Munt
Olijfolie een flinke scheut goede olie

Erwten Munt Puree

Erwten, munt, limoensap. That’s it. Sommige zaken in het leven moet je niet gecompliceerder maken dan nodig. Man, man, man wat is dit lekker...

  • 10
  • Serves 4
  • Makkelijk
             

Ingrediënten

Kookinstructies

Delen

Erwten, munt, limoensap. That’s it. Sommige zaken in het leven moet je niet gecompliceerder maken dan nodig. Zeker niet zo’n perfecte begeleider van bijvoorbeeld een ‘sous vide’ zalm, man man man wat een ultieme combinatie!

Erwten bevatten naast eiwitten veel zetmeel. Door de erwten te pureren komt het zetmeel vrij, waardoor een gladde puree ontstaat. Tjop daar wat verse munt en limoensap bij en je hebt een heerlijk zoet, groen en tasty bijgerecht, dat ook nog eens supereenvoudig is om klaar te maken.

(Visited 12.427 times, 7 visits today)

Stappen

1
Klaar

Verwarm erwten

Doe de bevroren doperwten in een steelpannetje, voeg zout naar smaak en een scheut kraanwater toe. Verwarm de erwten al roerend tot ze gaar zijn.

2
Klaar

Muntblaadjes

Trek terwijl de erwten op het vuur staan een handvol verse muntblaadjes van de takjes af en leg apart.

3
Klaar

Giet erwten af

Test of de erwten gaar zijn: je kunt ze dan eenvoudig tussen twee vingers kapot drukken. Verwijder het vocht door de erwten als ze gaar zijn in een zeef te gieten.

4
Klaar

Voeg ingrediënten toe

Schep twee eetlepels erwten uit de pan en zet apart (deze erwten voegen we aan het einde weer toe zodat je zowel de puree als hele erwten tegelijk proeft). Voeg vervolgens limoensap, verse munt, wat verse peper en roomboter toe aan de erwten.

5
Klaar

Pureer

Pureer de erwten met een staafmixer tot een gladde massa.

6
Klaar

Maak puree af

Roer als laatste een scheut goede olijfolie en de twee eetlepels hele erwten voorzichtig weer door de puree.

7
Klaar

Smakelijk!

En voilá, een prachtige groene partner voor bij je visgerecht!

Team Sjef

Het team achter Sjef bestaat uit een stel hobby koks die genieten van een mooie maaltijd, goed klaargemaakt! Happy cooking!

Knoflookolie schuim
vorige
Knoflook schuim
volgende
Zalm sous vide
Knoflookolie schuim
previous
Knoflook schuim
next
Zalm sous vide